Top_Banner_Activiteiten

Clubkampioenschap Enkel (17/06 - 07/09). 

Voor zowel de dames als de heren organiseren we dit jaar drie reeksen: (Inschrijven vanaf 6 april)

  • Reeks voor klassementen 3 en 5 (beginners) – poule-systeem
  • Open reeks (alle leeftijden) – rechtstreekse uitschakeling
  • Open ‘veteranen’ reeks (heren vanaf 45 jaar; dames vanaf 35 jaar) – rechtstreekse uitschakeling

Reglement

In de reeksen Heren 2 en Dames 2 (3 pnt - 5 pnt) werken we met een poulesysteem (ipv rechtstreekse uitschakeling). Dit houdt in dat iedereen die in deze laagste reeks inschrijft, minimaal 2 wedstrijden zal spelen. Daarom zal er in deze reeks bij 1-1 set-stand geen volledige 3e set worden gespeeld, maar een super tie-break (tot 10 punten, met 2 punten verschil). 

Let wel: na de poules volgt de eindronde waarbij er wél met rechtstreekse uitschakeling wordt gespeeld en waarbij er wél een volwaardige 3e set zal worden gespeeld bij een 1-1 setstand.

In de open reeksen werken we met rechtstreekse uitschakeling, wedstrijden naar 2 winnende sets.  Bij een 1-1 setstand zal hier dus -zoals gebruikelijk- een volwaardige 3e set worden gespeeld.

Praktische afspraken

Inschrijven kan via de website van Tennis Vlaanderen of eventueel via het inschrijvingsblad in het clubhuis.

De eerste matchen kunnen starten vanaf maandag 17 juni. Voor het plannen van jullie wedstrijd(en), is het de bedoeling dat jullie deze zelf plannen(!) door te bellen of af te spreken met jullie tegenstander(s) en vervolgens een terrein te reserveren via het gebruikelijke reservatiesysteem via de website van Tennis Vlaanderen. Let wel: gebruik hiervoor de speciale code ‘clubkampioenschap’, waarbij jullie een terrein voor 2 uur kunnen reserveren (i.p.v. de gebruikelijke 60 minuten).  Dit opdat de wedstrijden zeker kunnen worden uitgespeeld.

Na de wedstrijd schrijven jullie de uitslag op het uitslagenblad in het SOKS clubhuis of sturen jullie de score door via sms, e-mail of messenger naar Stephan Kegels (0473/32.44.67), Matthias Lyssens (0479/25.70.34) of Ilona Van Raemdonck (0474/43.86.51).

Indien de beide spelers geen datum vinden waarop ze beiden kunnen spelen, zal de wedstrijdleiding beslissen wie van beide forfait/W.O. moet geven d.m.v. een spelletje kop of munt. Er is geen protest mogelijk tegen de beslissing van de wedstrijdleiding. Aangezien dit vrij arbitrair is en het een ‘vriendschappelijk’ clubkampioenschap betreft, is het dus in ieders belang om zich redelijk op te stellen naar beschikbaarheid toe.

Inschrijven kan uiterlijk tot vrijdag 14 juni in maximaal twee reeksen.

  • Alle eerste-ronde-matchen en poule matchen moeten afgewerkt zijn vóór 17 juli
  • Finales worden afgewerkt op zaterdag 7 of zondag 8 september!

Net als vorig jaar zullen er 3 waardebons van Restaurant De Ceder ter waarde van respectievelijk 50, 100 en 150 euro zullen worden verloot onder de dappere deelnemers van de clubkampioenschappen tijdens de slotavond. Zo wordt deelnemen misschien wel belangrijker dan winnen! Waag dus zeker je kans!

Sportieve groetjes,
Het Soks bestuur


Bedankt aan de volgende sponsors

Jan Carelsbergh BVBA Traiteur Peter Carrefour Market Rupelmonde Van Wouwe Slaap & Zitcomfort WRing Partners The Black Sheep
Algemene Bouwwerken: Van Den Bosch - De Keersmaeker A.S.B. Kaas en Wijn Stefaan Restaurant De Ceder Van Goethem Badkamerrenovatie