Top_Banner_Activiteiten

Clubkampioenschap Jeugd 2019

Reeksen:

  • Jongens U11 (geboren tussen: 2008 – 2009)
  • Meisjes U11 (geboren tussen: 2008 – 2009)
  • Jongens U15 (geboren tussen: 2004 – 2007)
  • Meisjes U15 (geboren tussen: 2004 – 2007)

Reglement:

In alle reeksen werken we met een poulesysteem (ipv rechtstreekse uitschakeling). Dit houdt in dat iedereen minimaal 2 wedstrijden zal spelen. Daarom zal er bij 1-1 set-stand geen volledige 3e set worden gespeeld, maar een super tie-break (tot 10 punten, met 2 punten verschil).

Let wel: na de poules volgt de eindronde waarbij er wél met rechtstreekse uitschakeling wordt gespeeld en waarbij er wél een volwaardige 3e set zal worden gespeeld bij een 1-1 setstand.

In de reeks U11 wordt telkens gespeeld tot 4 winnende games (tie-break bij 3-3 stand).

Bij U15 is dit tot 6 winnende games.

Voor de reeksen U11 wordt er gespeeld met de groene bal, voor de reeksen U15 wordt er gespeeld met harde ballen. Ballen kunnen altijd gevraagd worden binnen in de cafetaria, maar worden teruggegeven na de match!!!

Alle matchen worden gespeeld op een groot veld. Dus bij U11 worden GEEN kortere achterlijnen voorzien.  Bij de U11 mag de speler voor de opslag wel iets korter in het terrein starten (dus opslag hoeft niet vanaf de achterlijn, maar vanaf ongeveer dezelfde afstand waar die speler zou serveren op het kleiner terrein waarop ze trainen of wedstrijden spelen in officiële wedstrijden)

Praktische afspraken:

Inschrijven kan via de website van Tennis Vlaanderen of eventueel via het inschrijvingsblad in het clubhuis.

De eerste wedstrijden kunnen starten vanaf maandag 8 juli. Voor het plannen van de wedstrijd(en) is het de bedoeling dat deze zelf door de spelers (of hun ouders) worden ingepland(!) door te bellen of af te spreken met de tegenstander(s) en vervolgens een terrein te reserveren via het gebruikelijke reservatiesysteem via de website van Tennis Vlaanderen.

De jeugdmatchen moeten ingepland worden vóór 19u, dus neem ten laatste 17u30 als startuur. . Let wel: gebruik hiervoor de speciale code ‘clubkampioenschap jeugd’, waarbij jullie een terrein voor 1,5 uur kunnen reserveren (i.p.v. de gebruikelijke 60 minuten).  Dit opdat de wedstrijden zeker kunnen worden uitgespeeld.  We rekenen erop dat de ouders mee opvolgen dat alle wedstrijden worden gespeeld + dat zij helpen bij het inplannen van de match op de website.

Na de wedstrijd schrijven jullie de uitslag op het uitslagenblad in het SOKS clubhuis of sturen jullie de score door via sms, whatsapp of messenger naar Matthias Lyssens (0479/25.70.34) of Ilona Van Raemdonck (0474/43.86.51).  Indien de beide spelers geen datum vinden waarop ze beiden kunnen spelen, zal er geen van de twee kunnen doorgaan. We begrijpen dat het vinden van een gemeenschappelijke datum niet evident is, maar gezien het grote tijdspanne waarover kan worden gespeeld achten we dit toch voor iedereen mogelijk.

Inschrijven kan uiterlijk tot zondag 23 juni.

  • Alle poule matchen moeten afgewerkt zijn vóór 17 augustus
  • Finales worden afgewerkt op zaterdag 7 of zondag 8 september!

Bedankt aan de volgende sponsors

Jan Carelsbergh BVBA Traiteur Peter Carrefour Market Rupelmonde Van Wouwe Slaap & Zitcomfort WRing Partners The Black Sheep
Algemene Bouwwerken: Van Den Bosch - De Keersmaeker A.S.B. Kaas en Wijn Stefaan Restaurant De Ceder Van Goethem Badkamerrenovatie