Top_Banner_Activiteiten

Tennis-beer-pong clubavond.

Op vrijdag 6 september organiseren we een "aparte" clubavond .... deelnemen op eigen risico !

Voor zij die geen idee hebben wat ze kunnen verwachten.

Reglement:

Deelnameprijs: 10 euro (incl. drank tijdens het spel)

Wat is tennis-beerpong / basisregels?

Het spel wordt gespeeld op een tennisterrein (enkelspel-lijnen), 2 teams van elk 2 spelers. Op elke helft van het terrein staan 4 tonnen opgesteld. Wanneer een team een tennisbal in één van de 4 tonnen van de tegenstander kan spelen, moeten de spelers van dat andere team een beker (20cl) met bier (pils/kriek) ad fundum leegdrinken.  Op dat ogenblik wordt die ene ton uit het speelveld verwijderd.  Dit tot een team erin slaagt om alle 4 de tonnen van de tegenstander weg te spelen.  Dit team is de winnaar van het spel.

Bijkomende regels voor het spel:

 • De bal wordt beurtelings door beide teams in het spel gebracht via een onderhandse service vanaf de servicelijn. Indien de bal niet onmiddellijk in de ton wordt gespeeld, wordt de rally uitgespeeld.  Vooraleer terug te spelen na de eerste ‘doelpoging’ naar de ton, moet de bal eerst 1x botsen, vooraleer de rally kan starten. Indien niet eerst laten botsen, krijgt het ontvangende team een strafpunt.
 • Ook tijdens de rally moet de bal telkens eerst botsen, anders stopt de rally en wordt een strafpunt toegekend.
 • Het team mag zelf beslissen wie van de 2 spelers er bij aanvang van de rally het eerst terugspeelt, daarna moet de andere speler van dat team terugslaan. Indien dit niet gebeurt, krijgt het team een strafpunt en stopt de rally. Het andere team mag dan starten met ‘serveren’.
 • Indien de bal wél in de ton werd gespeeld, mag het andere team –na het drinken- beginnen met serveren.
 • Wanneer de bal de ton raakt (maar de bal er niet werd ingespeeld) dan stopt de rally en mag het andere team ‘serveren’.
 • Wanneer een speler in het net speelt of de bal buiten speelt (unforced errors), is dit ook een strafpunt voor dit team.
 • Tijdens de rally mag een dropshot worden gespeeld, smashen is niet toegestaan. Er kunnen geen punten worden verdiend door het winnen van de rally. Maar: het team dat de rally wint, mag wel opnieuw beginnen serveren.
 • Wanneer een team 10 strafpunten heeft verzameld, moet er door elk teamlid een extra drankbeker onmiddellijk worden leeggedronken. Daarna zijn de strafpunten weggewerkt en komt de teller terug op 0 te staan.
 • De tonnen staan in een vaste opstelling en mogen niet worden verplaatst (tenzij om ze te verwijderen nadat er een bal in werd gespeeld).
 • In geval van betwisting heeft de tornooileiding het laatste woord, doch het geniet de voorkeur om dit onderling op te lossen, eventueel bij een (extra) pint
 • Nog vragen?  Contacteer Ilona – telnr. 0474/43.86.51

Video:

 

Bedankt aan de volgende sponsors

Jan Carelsbergh BVBA Traiteur Peter Carrefour Market Rupelmonde Van Wouwe Slaap & Zitcomfort WRing Partners The Black Sheep
Algemene Bouwwerken: Van Den Bosch - De Keersmaeker A.S.B. Kaas en Wijn Stefaan Restaurant De Ceder Van Goethem Badkamerrenovatie