TC SOKS

Padel Wintercompetitie 2022

Vanaf 25 oktober starten we met iets nieuws: een padel wintercompetitie, die we organiseren in samenwerking met Bounce/Make Fun van Jan Claessens.
Deze competitie zal bestaan uit vier of vijf reeksen, afhankelijk van de hoeveelheid inschrijvingen, ingedeeld volgens niveau.

Aangezien de huidige padel laddercompetitie met meer ervaren padelspelers werd opgestart, zullen de deelnemers daarvan (die ook willen deelnemen aan de wintercompetitie) in reeksen 1, 2 of 3 terecht komen, op basis van hun ranking in de laddercompetitie.
Omdat uiteraard iedereen de kans moet krijgen om deel te nemen en zo ervaring op te doen, komt er ook een 4e en of 5e reeks voor beginners of spelers met nog wat minder padel ervaring.
Indien je toch al wat meer padel ervaring hebt, maar te laat was om nog aan de ladder competitie deel te nemen, kan je uiteraard ook inschrijven voor de wintercompetitie en zal bekeken worden in welke reeks je team best past.

Hoe gaat die wintercompetitie nu in zijn werk?

Je schrijft in als team van 2 personen (dit mag zowel DH, DD of DG zijn) en speelt vóór 31 december tegen alle andere teams in jouw reeks.
Ieder team spreekt zelf af met zijn tegenstanders om de onderlinge wedstrijd te plannen en reserveert zelf een padelterrein.
Let wel: Alle spelers moeten ervoor zorgen dat ze voldoende credits hebben opgeladen om te kunnen reserveren (of betalen de helft van het bedrag aan het team dat een ‘vast terrein’ heeft gehuurd voor de winterperiode).

De ranking op 31 december bepaalt welke teams in hun reeks blijven en welke 3 teams stijgen naar een hogere reeks of dalen naar een lagere reeks.
Vanaf januari volgt dan de terugronde, die eindigt op 31 maart 2022.

Puntentelling:

Iedere match wordt gespeeld naar 2 winnende sets. Bij set-set volg steeds een super tie-break tot 10 punten. De puntentelling bij padel is hetzelfde als bij tennis.
Een gewonnen set levert 1 punt op. Bij super tie-break krijgt de winnaar dus 2 punten en het verliezende team 1 punt.
Na afloop van de wedstrijd, stuurt het winnende team de score door naar de reeks verantwoordelijke via de whatsapp groep voor die reeks.
Niet enkel de gewonnen sets, maar ook de games, omdat deze doorslaggevend kunnen zijn voor de ranking bij een ex-aequo.
Indien de tijd om is en de wedstrijd was nog niet afgelopen, dan wordt de score doorgegeven zoals die op dat moment was.

De reeksverantwoordelijken zullen nog later aangeduid worden.

Indien een match tussen 2 ploegen niet tijdig kon worden gespeeld, wordt een nul score genoteerd bij beide ploegen.

Hoe te volgen van thuis?

Via de website van tc soks zal je de klassementen van alle reeksen met de daar bijhorende uitslagen steeds kunnen raadplegen.
Deze zullen up to date gehouden worden door de reeks verantwoordelijke zodanig dat je steeds kan nagaan tegen wie je nog moet spelen of hoe ver de de overige ploegen al staan.

Hoe inschrijven?

Wie een team wil inschrijven of meer info wil, kan een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar Matthias (0479 25 70 34) of Jan Cl (0499 19 67 28)
Alvast veel succes & padelplezier aan alle deelnemende ploegen.

Het SOKS bestuur & TS Bounce

 

 


Bedankt aan onze sponsors
(Wil je ook onze club sponsoren? Bekijk dan even deze pagina)

 

TC SOKS - Gelaagstraat 33 - 9150 Rupelmonde - info@tcsoks.be
GPS : N 51° 07.636 - E 04° 17.272