Top_Banner_Tennisschool

BROCHURE ZOMERTENNIS 2020

 

Bounce start vanaf 4 mei volgens de maatregelen die ons opgelegd zijn

Wat bieden we aan?

 • Privélessen of lessen per 2 (groepen die zelf samengesteld worden)
 • We werken met beurtenkaarten (5 beurten per kaart). Kostprijs: Voor privelessen 5 beurten: jeugd € 150/ VW €160. Voor lessen per twee: jeugd €75/ VW €80. 

Hoe we zullen reserveren en alles plannen zal in overleg gebeuren. Aan alle mensen die willen starten via deze werkwijze: gelieve eerst contact op te nemen met Jan of 0499/19.67.28.

We hopen dat we vanaf 18 mei ook de groepslessen kunnen opstarten. Ook daar zullen we een aangepaste formule aanbieden. Wat deze zal zijn kunnen we pas meedelen als de maatregelen duidelijk zijn.

 

We starten op 23 april (als de terreinen oké zijn) met een programma waar ieder zijn gading in vindt.

Belangrijk !

De tennislessen worden gegeven op de terreinen van tennisclub SOKS in Rupelmonde. Daarom dient iedereen die les neemt zich vooraf in te schrijven als lid van tennisclub SOKS. Hierdoor ben je automatisch verzekerd en kan je gebruik maken van alle faciliteiten van SOKS. Dit doe je door naar de SOKS website te gaan (https://www.tcsoks.be/inschrijving) en daar via de knop ‘Aansluiten via Tennis Vlaanderen’ jou gegevens door te geven. De aansluiting dient geregeld te worden alvorens de lessen starten. Indien u hiermee niet vertrouwd bent kan uw tennisleraar hierbij helpen. Lidgeld wordt betaald aan TC SOKS. Doe dit bij voorkeur voor 1 april om van de vroegboekkorting te genieten. Als lid kan je natuurlijk gebruik maken van de terreinen van SOKS en van de andere activiteiten georganiseerd door SOKS zodat je een echte clubtennisser wordt.

 

Leren tennissen (onder begeleiding)

INDIEN MEER DAN 1U LES WORDT GEVOLGD, IS ER EEN KORTING VAN 10% PER LESNEMER (NIET GELDIG OP PAKKET OF BEURTENKAART)

 

Praktisch

 • Het lesgeld dient betaald te worden bij aanvang van het seizoen aan Bounce. Dit kan in cash via de tennisleraar, of overgeschreven worden op de rekening van Bounce: BE33 0688 9585 5146
 • Gebruik van materiaal zit mee inbegrepen in het lesgeld.
 • Bounce! doet haar uiterste best om de groepen zo veel mogelijk aan je wensen in te delen, maar indien het groepje niet volledig is, zal het lesgeld aangepast worden i.f.v. het aantal spelers.
 • Bij regenweer worden de lessen uitgesteld. Aangezien we op dit moment niet meer beschikken over indoorvelden. Bij twijfel bel je best naar de club 03/774.42.15 of naar 0499/19.67.28. (Jan Claessens)
 • Indien je op een groepsles niet aanwezig kan zijn, kan deze niet ingehaald worden. Privélessen: inhalen mogelijk indien de afmelding minstens 24 uur op voorhand gebeurt.
 • Voor meer info kun je altijd terecht bij Jan Claessens 0499/19.67.28
 • Inschrijven doe je via Jan Claessens of via info@tsbounce.be

 

 

 

Voorwoord

A.  Enkele administratieve stappen

1. Word lid van tennisclub SOKS
2. Schrijf je in voor de lessen
3. Afspraken voor de lessen

B.  Leren tennissen (onder begeleiding)

1. Kids

- Les volgens leeftijd en kleur
- Lespakketten

2.  Jeugd

- Gewone lessen
- Wedstrijdtraining
- Stages

3.  Volwassenen

- Start to Tennis (S2T)
- Gewone lessen
- Beurtenkaarten
- Wedstrijdtraining

C.  Tennissen met en tegen elkaar.

1. Vrij spelen
2. Clubavonden
3. Clubkampioenschap
4. Tornooien

Slotwoord.


Voorwoord.

Deze brochure is bedoeld om jullie wegwijs te maken in de mogelijkheden die SOKS en Bounce! bieden om je op een recreatieve manier te laten genieten van de tennissport. Je vindt er informatie terug over het gevarieerd aanbod aan lessen maar evenzeer over de mogelijkheden tot het spelen van wedstrijden, zowel recreatief als meer competitie gericht. We hopen dat je door het doornemen van deze brochure, snel thuisgeraakt in de wereld van het clubtennis. We wensen je alvast een sportieve en gezellige zomer 2019 toe!


A. ENKELE ADMINISTRATIEVE STAPPEN:

1. Word lid van tennisclub SOKS.

De tennislessen worden gegeven op de terreinen van tennisclub SOKS in Rupelmonde. Daarom dient iedereen die les neemt zich vooraf in te schrijven als lid van tennisclub SOKS. Hierdoor ben je automatisch verzekerd en kan je gebruik maken van alle faciliteiten van SOKS. Dit doe je door naar de SOKS website te gaan (https://www.tcsoks.be/inschrijving) en daar via de knop ‘Aansluiten via Tennis Vlaanderen' jou gegevens door te geven.  De aansluiting dient geregeld te worden alvorens de lessen starten. Indien u hiermee niet vertrouwd bent kan uw tennisleraar hierbij helpen. Lidgeld wordt betaald aan TC SOKS. Doe dit bij voorkeur voor 1 april om van de vroegboekkorting te genieten. Als lid kan je natuurlijk gebruik maken van de terreinen van SOKS en van de andere activiteiten georganiseerd door SOKS zodat je een echte clubtennisser wordt.

2. Schrijf je in voor de lessen.

Het is belangrijk dat Bounce! een duidelijk zicht krijgt op de wensen en de mogelijkheden van iedereen die les wil volgen. Ga daarvoor opnieuw naar de website van SOKS en naar het tabblad ‘tennisschool’ of via de link https://tcsoks.be/tennisschool  Daar vind je in de linker kolom verschillende tabs per categorie. Klik hier om meer uitleg te krijgen over de categorie waartoe je behoort. Onderaan vind je een knop ‘ik schrijf me in …’. Daar kan je aangeven wat je wensen zijn in verband met het volgen van lessen. Bounce! zal dan contact met je opnemen om een geschikte regeling te vinden.

3. Afspraken voor de lessen.

 • Het lesgeld dient betaald te worden bij aanvang van het seizoen aan Bounce. Dit kan in cash via de tennisleraar, of overgeschreven worden op de rekening van Bounce: BE33 0688 9585 5146
 • Gebruik van materiaal zit mee inbegrepen in het lesgeld.
 • Bounce! doet haar uiterste best om de groepen zo veel mogelijk volgens je wensen in te delen, maar indien het groepje niet volledig is, zal het lesgeld aangepast worden i.f.v. het aantal spelers.<
 • Bij regenweer worden de lessen uitgesteld aangezien we op dit moment niet meer beschikken  over indoorvelden. Bij twijfel bel je best even naar de club 03/774.42.15 of naar 0499/19.67.28. (Jan Claessens)
 • Voor meer info kun je altijd terecht bij Jan Claessens 0499/19.67.28
 • Inschrijven doe je bij voorkeur via de website van SOKS. Op het tabblad ‘Tennisschool’ vind je een knop ‘inschrijven’. Dan krijg je de keuze tussen Kids (speciaal voor groepjes kids op woensdag en zaterdag) of gewone lessen (voor groen, jeugd en volwassenen). Indien dit niet lukt kan je ook een mailtje sturen naar info@tsbounce.be

INDIEN MEER DAN 1U LES WORDT GEVOLGD, IS ER EEN KORTING VAN 10% PER LESNEMER (NIET GELDIG OP PAKKET OF BEURTENKAART)

 


B.  LEREN TENNISSEN (ONDER BEGELEIDING)

Zie de verschillende opties: Kidstennis, Jeugdtennis, Volwassennen en Start To Tennis.


C. TENNISSEN MET EN TEGEN ELKAAR

1. Vrij spelen

Dit is de manier om beter te worden. Pas toe hetgeen je in de lessen hebt geleerd en zeg aan je leraar waar je het meest problemen mee hebt bij het vrij spel. Speel zoveel mogelijk tegen verschillende spelers van de club. Dit doe je best door meteen na een les of een vrij spel een afspraak te maken met een ander aanwezige speler. Je hoeft echt elkaar niet goed te kennen om een leuke wedstrijd te spelen. Al spelend leer je anderen kennen, word je beter en krijg je er meer zin in. Doen!

2. Clubavonden

Wil je op een ontspannen manier wedstrijden spelen, dan zijn de clubavonden een ideaal moment. Op geregelde tijdstippen (zie clubkalender op de website) organiseert SOKS op vrijdagavond de mogelijkheid om dubbelwedstrijden te spelen tegen andere clubleden. Er wordt van te voren gelood met wie je samenspeelt. Vervolgens word je ingedeeld in poules zodat je gegarandeerd voldoende aan de bak komt. Ondertussen wordt er natuurlijk tussen pot en pint kennis gemaakt. Ambiance gegarandeerd. Zeker doen.

3. Clubkampioenschap

In juli/september organiseert SOKS het clubkampioenschap voor enkel en dubbelspel. Het is in tornooivorm (al dan niet ingedeeld in poules). Principieel is het doel om de beste speler van de club volgens categorie te bekronen, maar in feite gaat het er om dat iedereen in zijn vertrouwde omgeving de kans krijgt om echte wedstrijden te spelen tegen andere spelers van de club. Het is dus op de eerste plaats een sportieve ontmoeting met een hoog ontspanningsgehalte. De ideale manier dus om eerste wedstrijdervaring op te doen. 

4. Tornooien

Degene die al enige tennisvaardigheid verworven heeft en door vrij spel, clubavonden of clubkampioenschap al eerste wedstrijdervaring heeft opgedaan kan zich gerust wagen aan een tornooi. De meeste clubs organiseren 1 keer per jaar een tornooi (enkel en dubbel). Je kan via de website van Tennis Vlaanderen gemakkelijk te weten komen waar de tornooien plaatsvinden en meteen via de site inschrijven. Dit is misschien vooral voor de meer ervaren spelers van toepassing. Voor de beginners kunnen we zeker deelname aan het eigen SOKS tornooi aanbevelen. Je vindt de data op de SOKS website (kalender).


SLOTWOORD
We hopen dat je met deze brochure een beetje wegwijs geraakt uit de doolhof van mogelijkheden die het clubtennis je te bieden heeft. We beseffen dat niet iedere vraag is beantwoord maar aarzel niet om iemand van de tennisschool Bounce! of van het SOKS bestuur de vragen te stellen die je nog hebt. We raden je ook aan om, naast het tennissen zelf, af en toe deel te nemen aan de ontmoetingsmomenten die SOKS aanbiedt. We denken hier meer bepaald aan de openingsreceptie, de jaarlijkse BBQ en de slotavond. Tijdens het zomerseizoen zullen zeker ook nog anderen evenementen plaatsvinden.
We hopen jullie vaak te ontmoeten op de club en wensen jullie een gezonde, sportieve en plezante zomer 2019 toe.

 


Bedankt aan de volgende sponsors

Jan Carelsbergh BVBA Traiteur Peter Carrefour Market Rupelmonde Van Wouwe Slaap & Zitcomfort WRing Partners The Black Sheep
Algemene Bouwwerken: Van Den Bosch - De Keersmaeker A.S.B. Kaas en Wijn Stefaan Restaurant De Ceder Van Goethem Badkamerrenovatie