TC SOKS

Hoe het allemaal begon…

Mid jaren 70 rijpte tussen pot en pint bij een aantal ondernemende, enthousiaste mensen het idee om in Rupelmonde, langs de oevers van de Schelde, een tennisclub op te richten.  Dit om de mensen uit Groot-Kruibeke en omstreken de kans te geven om (op een democratische manier) kennis te maken met de tennissport. En zo geschiede ! In amper een paar maanden tijd werden twee tennisterreinen in gemalen baksteen aangelegd en werden sanitaire voorzieningen gebouwd. In 1976 was de oprichting van tennisclub SOKS (voluit: Sport- en OntspanningsKring Scheldeland) een feit !


Het concept sprak duidelijk vele mensen aan en het aantal SOKS-leden groeide zo snel, dat er amper één jaar na de oprichting besloten werd om naast een clubhuis, nog 1 extra terrein aan te leggen. Enkele jaren later gevolgd door nog een terrein. Er werden volop activiteiten georganiseerd voor jong en oud, voor de recreant en de competitie-speler.

Door de jaren heen besloot de gemeente Kruibeke om de infrastructuur van tennisclub SOKS op te nemen  in hun patrimonium en werd meteen ook een vijfde tennisterrein aangelegd.  Ook werden alle terreinen voorzien van de nodige competitieverlichting.  De uitbating en de dagelijkse werking zijn tot op heden nog steeds in handen van enthousiaste vrijwilligers die hiertoe deVZW SOKS hebben opgericht.  

Onder leiding van het vzw-bestuur en onze tennisschool werden de activiteiten van de club nog verder uitgebreid. Voor de kleinsten werd een speelhoekje en een zandbak voorzien.

Door de groeiende populariteit van de padel-sport in Vlaanderen, werd -in overleg met de gemeente Kruibeke- in 2021 besloten om 1 tennisterrein op te offeren om samen met Make Fun te investeren in de aanleg van 2 overdekte padelterreinen.

De uitstekende staat van onze terreinen, onze gastvrijheid en de leuke feestjes met veel ambiance hebben er mee voor gezorgd dat ‘de SOKS’ door de jaren heen een echt begrip is geworden in het Waasland !


Bedankt aan onze sponsors
(Wil je ook onze club sponsoren? Bekijk dan even deze pagina)

 

TC SOKS - Gelaagstraat 33 - 9150 Rupelmonde - info@tcsoks.be
GPS : N 51° 07.636 - E 04° 17.272